Poezie de toamnă

Câteodată scriu. Poezii, proză, iar de când s-a lansat site-ul, scriu și pentru blogul Secraman, când am timp și inspirație. Îmi place să scriu, îmi place să îmi pun sufletul pe foi, dar o fac doar când simt, ca să fiu sigură că iese ceva profund și plin de emoție.

Poezia “Toamnă” îmi este foarte dragă și de aceea am decis să fie prima poezie pe care o împărtășesc cu voi. Deși are un iz bacovian (Bacovia fiind poetul meu preferat, era inevitabil să nu îmi influențeze scrisul), totuși este o poezie de dragoste, optimistă, care de fiecare dată când o citesc, reușește să aducă la viață sentimentele pe care le-am avut atunci când am scris-o.

Dacă vă place poezia, am să încerc să îmi fac curaj să le postez și pe celelalte de-a lungul timpului. Tot ceea ce trebuie să faceți, este să mă încurajați și voi cu share-uri sau feedbackuri.

 

toamna-andreea-mad-finlogo mad 1

Let your mind wander

Primul nostru model de tricou din categoria Art, a luat naștere în urma colaborării noastre cu o talentată artistă din Timișoara. Fiind designul ei și totodată și prima ei ilustrație pentru un tricou, am vrut ca Inna să îi spună și povestea:

„Let your mind wander este un proiect foarte drag mie, prima ilustrație pentru Secraman și totodată și prima mea ilustrație pentru un tricou.

Ideea a prins contur pe parcursul a mai multor încercări și brainstorming alături de echipa Secraman, dar totodată am încercat să adaug un plus personal acestui proiect.

Ideea este simplă, se referă la imaginație și la puterea fiecăruia de a ne crea propria lume, singurul impediment în calea acestui lucru fiind chiar noi înșine. Am abordat un stil dinamic prin liniile curbe, noncolore, ilustrând un personaj mecanico-organic care, alături de textul  “Let your mind wander”  mi-a întărit mesajul.

Procesul de creație a cuprins o primă parte în care am elaborat schița de mână și a doua parte în care am transformat-o  în ilustrație vectorială.”

– Dss Inna-

13579696_1171266616258501_196223956_o

13565627_1171266632925166_99293633_n

13579881_1171266626258500_716077669_o

inna 1

Where’s my light? by Victor Hase

Numele meu este Victor Hase, sunt un simplu puști de 18 ani, mai bine zis un puști cu o altă viziune asupra realității.

Am început să desenez în 2009, după moartea bunicului meu. Am fost elev la secția de pictură, Nicolae Tonitza.

Am avut un mare succes cu ilustrația „pisica speriată de oameni”, a prins foarte bine, am facut și o serie de stickere. Între timp am luat o pauză de un an, a fost foarte greu, nu aveam inspirație și totul era în ceață.

Apoi am început colecția „Where’s my light?”, o colecție care este deschisa și azi și în care am peste 80 de desene. Este o etapă și o colecție destul de personală, pot spune. Am fost dus într-o nouă lume cand am dat de tipa asta, iar după ce nu a mers treaba între noi, a început să apară „farul”, far pe care îl vedem prezent în fiecare ilustrație pe care o fac, nu lipsește din lucrări. Farul încă este în căutare și cel mai trist este că nu prea vrea să se stingă până nu se întoarce EA sau nu găsesc ceva „asemanator”, you know…

Pot să zic că toate lucrările mele de succes sunt făcute pe baza unor probleme și frustrări pe care le-am avut și o sa le am de acum mai departe. Arta este o terapie, desenez pentru mine, dar am ales să nu continui să merg la Unarte, am hotărât să fiu eu propriul meu mentor, cum am fost și până acum.

A aparut și noul proiect la care lucrez „Who wants a portrait?”. E ceva nou ce am văzut că a început să prindă. „Îmi faci și mie un portret”, asta aud mereu și sunt sigur că dacă și tu ești artist ai trecut prin asta, așa că am zis să mă ofer eu să fac ilustratii gratis. Momentan am primit peste 300 de mesaje, nu mă așteptam la asta. În schimbul portretelor am zis să primesc de la ei mici detalii și am primit chiar mari, pot spune. Cel mai frumos este când văd cum oamenii se deschid în fața mea și îmi spun ce au pe suflet. E ceva mișto. Încerc să fac ceva și să termin toate portretele, vreau să organizez o expozitie și să ne întâlnim acolo.

        -Victor Hase-

VH5

VH4

VH8 VH9  VH10 VH12

VH6 VH11  VH13 VH1

Daca doresti sa vezi mai multe lucrari, o poti face aici: Victor Hase Illustrations ; Who Wants a Portrait?