Album nou raku – rever (2017)

raku-rever-album-2017

Raku, veteran în lumea rapului, prima sa apariție pe scena muzicală având loc acum mai bine de 20 de ani, reușește să surprindă mereu cu ceva fresh și să păstreze nivelul înalt cu care ne-a obișnuit.

Odată cu venirea primăverii, raku le face un cadou excepțional iubitorilor de hip hop, și anume un album nou raku – rever 2017. Al 8-lea său album solo, „rever”, conţine 14 piese şi este disponibil în format mp3 pe site-ul oficial al artistului, www.raku.ro.

 

Videoclipul piesei “Loco motive”, semnată raku și Vlad Dobrescu (C.T.C.), reprezintă avangarda albumului “raku – rever” și la cât e de tare, nu mai are nevoie de nici o descriere.

Lansarea albumului va avea loc pe 22 aprilie, la București, în cadrul festivalului Răcnetul Carpaților, un festival care își propune să demonstreze că dragostea de țară este motorul succesului în toate domeniile, inclusiv în muzica underground. Alături de raku, vor concerta și alte nume importante din lumea rapului românesc, ca Cedry2k, Frații Grime, Alan și Kepa, Argatu, Paraziții, Muze, etc.

Susțineți cât de mult puteți artiștii de calitate, mergeți la concerte, cumpărați-le albumele, donați, căci doar așa putem avea parte în continuare de muzică bună. Peace!

 

 

Who the fuck is Kaos?

Who the fuck is Kaos

Dacă nu știi cine-i Kaos, probabil că nu ești din Timișoara, și e mare păcat pentru că TM chiar e un oraș tare frumos.

Mișcarea hip hop de la noi e cam slăbuță, Hip Hop TM fiind cam singurul reprezentant al rapului din zonă. Fondat de Plastic și Kaos, HH TM a avut inițial mai mulți membri care s-au făcut remarcați și totuși nu prea…

Pe locul I în topul artiștilor care nu prea s-au făcut remarcați se află Kaos, fost punkist, actual rapper/tattoo artist/ce vrea el, care a început să facă o treabă relativ tare cu rapul din Timișoara. Piesele mai vechi de-un an sunt decente, dar astea noi chiar m-au făcut să le ascult mai mult decât o singură dată. L-am mai văzut și pe la concerte, unde în afară de faptul că a mai uitat câte un vers pe ici pe colo, vibe-ul pe care l-a transmis te-a făcut să zici “las că nu-i stres, omu’ oricum e tare!”

De ceva vreme se aude “De la Kaos din bârlog” ceva muzică bună, cu un sound fresh, piese plăcut de sarcastice și un pic agresive. Episoadele “De la Kaos din bârlog” sunt scurte freestyle-uri în care artistul își transmite mesajul și cam atât și tocmai asta le face atât de faine, te simți așa ca și cum ai avea un rapper la tine în sufragerie care îți bagă un freestyle tare când ai tu chef. Toată treaba asta aduce un plus de originalitate în lumea vloggingului, prea plină de aceleași filmări răsuflate cu toți triștii care se cred mari rapperi.

Am vrut să aflăm mai multe despre filmul lui, că avem un feeling că omul o să facă treabă bună pe viitor, așa că l-am invitat la noi în bârlog să-l luăm la întrebări:

Salut! Hai să începem cu începutul. Povestește-ne puțin despre cum ai ajuns să faci rap, de ce ai ales numele de Kaos ?

Salut! În liceu am început cumva, cu niște colegi într-un subsol, la ceva club prin 700. Era mai mult un hibrid de trupa punk, da’ nu prea știam noi exact cu ce se mănâncă treaba.Oricum, am fost fan hip hop de mic, așa că nu au ținut mult teribilismele punk, în schimb am ramas cu numele de Kaos din perioada aia.

Cum a apărut ” De la Kaos din bârlog” și în ce direcție vezi vlogul mergând?

Am avut mult timp liber perioada asta, așa că am făcut filmarile de fun, fără vre-un film anume, până mai dau drumu la o piesă, un clip… Vreau să mai fac niște episoade și cu ceva invitați, sper să reușesc.

Ce subiecte abordezi cel mai des în piesele tale și de ce?

Nu mi-am stabilit să abordez anumite subiecte în mod special, majoritatea pieselor sunt freestyle.

Ce planuri/proiecte ai pe viitor?

E în plan un mixtape Raggae/Hip Hop cu One Lion și Megga Dillah, marca Hip Hop Tm. Dar între timp lucrez la un clip nou, tot cu Plastel la beat, care apare în viitorul apropiat, mai am și o piesă cu Eli la mixat, se întâmplă anu’ ăsta mai multe.

Now you know who the fuck is Kaos, so enjoy!

 

De la mine din barlog ep. 4 RadicalShot Photography Kaos Ink Art Hip Hop TM #Timisoara

Posted by Alex Dragos on Sunday, 22 January 2017

Ps

UCCA – Because we love colors too

ucca-ella

De UCCA, brandul cu produse colorate și ecologice am aflat de la Mihaela, autoarea blogului Color Your Life, cu care am tot colaborat. De curând am avut plăcerea să îl cunosc și pe H., fondatorul UCCA, să văd că și el pune multă pasiune în ceea ce face și că dorește să ofere cumpărătorului un produs original și de calitate, așa că am vrut să aflați și voi despre acest brand vesel.
Toate produsele UCCA sunt importate din Nepal și confecționate din materiale cum ar fi bumbacul sau cânepa, care încă mai păstrează tradițiile de manufacturare din comunitățile de unde provin.
Pe lângă faptul că încearcă să aducă un pic de culoare în viața tuturor, cei de la UCCA doresc să sprijine natura și mediul înconjurător prin produsele lor confecționate manual din materiale eco și aducă un plus societății prin campania “Colorăm vieți – Misiunea 500”.
Campania “Colorăm vieți” începe cu punerea în vânzare a 500 de genți unicat, produse în Nepal, din vânzarea cărora, 20% din totalul veniturilor vor fi virați pentru a completa suma de care “VivArt- Centrul de Artterapie și Psihologie” are nevoie pentru a-și desfășura cu succes activitățile planificate în cadrul proiectului ”Pot și eu!”. Ca urmare a acestei campanii, 10 tineri cu dizabilități vor beneficia de ajutor din partea specialiștilor în artterapie și psihologie pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a-și colora viața de zi cu zi prin diverse activități practice care-i vor face mai independenți, le vor întări relațiile cu cei din jur și îi vor ajuta să conștientizeze importanța lor pentru societate.

ella     ucca-ucca

Multitudinea de produse colorate din materiale fine, plăcute la atingere întărește sloganul brandului: We love colors , iar pozele de produs de pe site sunt tare vesele și nu au cum să nu te binedispună. Deci, pentru cei care iubesc culorile, UCCA is the brand!

Cufir – sute de cuie, zeci de metri de ață și multă pasiune

Dacă ești în căutarea unui cadou original sau îți plac obiectele decorative deosebite, atunci Cufir e pentru tine.

Încă de pe prima pagină a site-ului poți să îți dai seama că celor de la Cufir le place foarte mult ceea ce fac și că o fac bine. Site-ul arată profi și clean, e super ușor de folosit, iar dacă ești curios să poposești mai mult pe pagina “Despre noi”, vei înțelege că brandul lor este mai mult decât un simplu brand de tablouri handmade.

Alcătuită din șapte tineri foarte pasionați și talentați din Timișoara, care realizează tablouri prin tehnica String Art, o tehnică devenită populară în ultimul timp, echipa Cufir își dorește “mai mult decât să aducă un plus de culoare pereților, rafturilor sau birourilor celor care apreciază astfel de artă. Ei vor să adune într-un singur loc iubitorii de String Art, pasionații de handmade, cei care apreciază frumosul și toți oamenii inventivi și veseli care doresc să își împărtășească ideile și să cunoască oameni faini, cu hobby-uri asemănătoare lor.”

Au reușit să apropie românii prin artă, aducând un tribut marelui sculptor român, Constantin Brâncuși

Pentru că vrem să ne înconjurăm de oameni cu aceleași credințe ca și noi, să promovăm lucruri frumoase care chiar au un impact pozitiv asupra celor din jur sau societății, am considerat că cei de la Cufir chiar merită să aibă un loc și pe blogul nostru.

Din păcate, în ziua de astăzi nu prea mai găsești tineri implicați și pasionați de mai nimic, așa că ne-a încântat foarte mult să vedem că pe lângă ceea ce fac cu ața, cuiele și plăcile de lemn, încearcă să construiască și o comunitate de oameni plini de pasiune. Am vrut să aflăm mai multe despre “filmul” lor, așa că i-am pus niște întrebări lui Andrei, membru al echipei Cufir.

De ce String Art? De unde a pornit ideea și cum ați reușit să puneți totul în practică?

O placă de lemn, sute de cuie, zeci de metri de ață și multă pasiune. Așa a început povestea Cufir la sfârșitul lui 2014. Suntem o mână de oameni cu minți creative, care am dorit să aducem un plus de valoare în domeniul obiectelor decorative. Având asta în gând, am ales să dezvoltăm în România String Art-ul. Dar evident că pentru a ajunge la un anumit nivel de realizare a cufirului a necesitat multe căutări, multe încercări pentru a ne perfecționa tehnica și pentru a alege materialele cele mai adecvate. Dar nu ne-am oprit din cercetări, noi încercăm alte tehnici, combinăm și alte materiale de diferite culori. Suntem într-un proces continuu de perfecționare. Primul cufir realizat de către noi:

primul-cufir

Care este tabloul vostru preferat și de ce?

Toate cufirele ne sunt dragi deoarece ele sunt rodul muncii noastre. Dar dacă ar fi să numim unul care ne este cel mai drag este clar cufirul cu Chipul lui Brâncuși. Este cel în care am investit cele mai multe resurse și la care am întâmpinat și cele mai multe provocări.

Cam cât timp a durat realizarea tabloului cu chipul lui Brâncuși și cum a luat naștere acest proiect?

Pornind de la aprecierea pe care o purtăm față de marele sculptor român, ne-am propus să contribuim mai mult decât printr-o simplă donație la cumpărarea Cumințeniei Pământului. Astfel, am realizat portretul lui Constantin Brâncuși din aproximativ 7000 de cuie, 20 de km de ața și peste 160 de ore de muncă. La realizarea acestuia ne-au susținut un număr de aproximativ 1000 de persoane ce au donat simbolistic pentru un cui pe placă, lucru ce ne-a impins să mergem mai departe și să finalizăm întreaga operă.

Am văzut pe facebook-ul vostru că sunteți implicați în tot felul de proiecte. Care este cel mai de suflet proiect al vostru și de ce?

cufir-2Într-adevăr ne face o deosebită plăcere să ne implicăm în proiecte educaţionale alături de tânăra echipă Minds Hub, culturale în cadrul evenimentelor de pe plan local (Street Delivery, Live Painting Art etc.) sau împreună cu diverse companii (Valeo, Accenture, Bosch şi multe altele). Insă pe lângă toate acestea, avem în desfășurare și un alt proiect care se numește Cufir Custil în cadrul căruia colaborăm cu designeri consacrați de pe plan local din domeniul design-ului vestimentar, precum Ramona Popet, T’esha&Onibon și Laura Chiriță.

Ce proiecte aveți în viitor și cum plănuiți să creșteți această comunitate a iubitorilor de handmade?

Pe viitor vrem să avem în fiecare oraş câte o comunitate de artişti Cufir. Vom dori deasemenea să avem şi ateliere pentru copii şi adulţi în care să poată experimenta acest tip de artă. Acum ne concentrăm atenția pe implementarea unor noi proiecte pe care să le dezvoltăm cu ocazia sărbătorilor de iarna și fenomenului Black Friday, așa că vă invităm pe pagina noastră de Facebook pentru mai multe noutăți și idei bătute în cuie.

Poezie de toamnă

Câteodată scriu. Poezii, proză, iar de când s-a lansat site-ul, scriu și pentru blogul Secraman, când am timp și inspirație. Îmi place să scriu, îmi place să îmi pun sufletul pe foi, dar o fac doar când simt, ca să fiu sigură că iese ceva profund și plin de emoție.

Poezia “Toamnă” îmi este foarte dragă și de aceea am decis să fie prima poezie pe care o împărtășesc cu voi. Deși are un iz bacovian (Bacovia fiind poetul meu preferat, era inevitabil să nu îmi influențeze scrisul), totuși este o poezie de dragoste, optimistă, care de fiecare dată când o citesc, reușește să aducă la viață sentimentele pe care le-am avut atunci când am scris-o.

Dacă vă place poezia, am să încerc să îmi fac curaj să le postez și pe celelalte de-a lungul timpului. Tot ceea ce trebuie să faceți, este să mă încurajați și voi cu share-uri sau feedbackuri.

 

toamna-andreea-mad-finlogo mad 1

The Deli Show

Toată lumea care mă cunoaște știe că îmi place Deliric la nebunie. Tot am vrut să scriu un articol pentru blog despre el, încă de când a lansat ultimul lui album, “Antidot”, dar…licență.

Întotdeauna am știut că Deliric are o profunzime în spatele PORC-ului caterincos pe care îl afișează și tocmai de aia îmi place. Am simțit-o pe “Ambrozie”, am simțit-o și în “Negru”, ambele piese cu instrumentale semnate Silent Strike, piese foarte dragi mie.

Bineînțeles că atunci când am auzit că a ieșit foarte mult așteptatul album cu Silent Strike am lăsat toate cărțile și am dat direct play la prima piesă pe care am văzut-o pe youtube.

„Trecător”. Când am ascultat piesa, am știut că a meritat așteptarea.

„Antidot” are 17 piese, toate excepționale, de la instrumental la versuri și la ceea ce vrea Deliric să transmită. Încă de la prima piesă ascultată se observă că este un album la care s-a muncit foarte mult. Întregul album este o operă de artă, după părerea mea, dar “Trecător” e o capodoperă. Instrumentalul te duce într-o lume de poveste, iar poezia versurilor curge lin printre notele muzicale.

La ceva timp după ce a apărut albumul, am văzut pe facebook eventul VestFEST, un fest numai cu artiști faini, printre care și CTC-ul, aici în Timișoara. Abia am așteptat să merg să ascult noul album al lui Deli live, dar bineînțeles că nu am putut să mă duc pentru că….învățat intensiv pentru rezidențiat.

Din câte am auzit și am citit, VestFest-ul, deși la prima ediție, a reușit să adune aproape 7000 de oameni faini, care s-au bucurat de muzică bună împreună, în cele două zile ale festivalului care a avut loc în Parcul Rozelor. Pe lângă line-up-ul format numai din artiști care fac muzică bună ( Șuie Paparude, CTC, Agatu, romaN, Dedey, Natty Ned & Megga Dillah, Keri, Subcarpați,  CCSE, Frații Grime și Chimie), publicul timișorean a avut parte și de activități interesante cum ar fi atelierele și concursurile de dj-ing, graffiti, breakdance și skate, precum și de niște party-uri tari, pre și post fest, la care au urcat pe scenă Alan și Kepa, Golan, Gojira & Planet H și Blanilla & Missile.

Datorită lui Deliric și a ideii lui de a face The Deli Show, am putut să mă bucur și eu alături de publicul plin de viață de la VestFest câteva clipe și parcă mi-a mai trecut supărarea că nu am putut să îmi văd trupa peferată, CTC, pe scena celui mai tare festival din vestul țării.

Și am revenit iar la Deliric… Primul episod al The Deli Show, se numește „Azi în Timișoara”. Deli s-a apucat să filmeze “toate aberațiile pe care le traiesc” și bine a făcut, că e captivant să îi vezi pe cei de la CTC și behind the scenes. Încă din primul minut băieții reușesc să îți aducă zâmbetul pe buze, prin stilul lor tipic caterincos. Acum putem să tragem cu ochiul la ce se întâmplă în spatele scenei, de la pregătiri, drumuri și alte cele, până la ce se întâmplă pe scenă, în timpul concertelor. Vlogul te binedispune pur și simplu, te face să te simți pentru câteva minute ca un prieten al celor de la CTC, montajul e tare, deci clar merită urmărit, likeuiti, shareuit.

Având în vedere că primul episod al show-ului lui Deli are loc la Timișoara, unde băieții au venit la invitația celor de la VestFest și că în ultimul timp Deliric a facut o treabă foarte bună cu toate proiectele sale, nu am mai putut să nu zic câteva cuvinte despre artistul meu preferat.

Nu uitați, susțineți artiștii români care fac treabă bună, căci numai așa ne putem bucura în continuare de muzică, evenimente, vloguri și tot felul de alte proiecte tari!

                                                             logo mad

 

Let your mind wander

Primul nostru model de tricou din categoria Art, a luat naștere în urma colaborării noastre cu o talentată artistă din Timișoara. Fiind designul ei și totodată și prima ei ilustrație pentru un tricou, am vrut ca Inna să îi spună și povestea:

„Let your mind wander este un proiect foarte drag mie, prima ilustrație pentru Secraman și totodată și prima mea ilustrație pentru un tricou.

Ideea a prins contur pe parcursul a mai multor încercări și brainstorming alături de echipa Secraman, dar totodată am încercat să adaug un plus personal acestui proiect.

Ideea este simplă, se referă la imaginație și la puterea fiecăruia de a ne crea propria lume, singurul impediment în calea acestui lucru fiind chiar noi înșine. Am abordat un stil dinamic prin liniile curbe, noncolore, ilustrând un personaj mecanico-organic care, alături de textul  “Let your mind wander”  mi-a întărit mesajul.

Procesul de creație a cuprins o primă parte în care am elaborat schița de mână și a doua parte în care am transformat-o  în ilustrație vectorială.”

– Dss Inna-

13579696_1171266616258501_196223956_o

13565627_1171266632925166_99293633_n

13579881_1171266626258500_716077669_o

inna 1

Think Outside the Box

Think, noul model de tricou din categoria Nation, a fost conceput într-o dimineață, la o ceașcă de cafea cu inspirație.

Îmi doream de ceva vreme să am un tricou care să mă reprezinte în totalitate și care să fie potrivit și pentru brand, dar oricât mă chinuiam să concep ceva tare nu-mi ieșea, așa că am lăsat-o baltă. Asta până într-o dimineață când, sorbind din cafea, m-am trezit contemplând la societatea din ziua de azi, la diferitele mentalități care ne modelează viața și mi-am dat seama că mesajul “Think Outside the Box”, simplu dar puternic, ar trebui să fie cunoscut de cât mai multă lume că poate, poate, aduce o fărâmă de schimbare.

Designul, menit să îți provoace imaginația lăsând loc interpretării, reprezintă puterea fiecăruia de a depăsi limitele, de a gândi liber, neinfluențat de societatea în care trăiește. Textul “Think Outside” care completează designul, simplificat de la ideea inițială din dorința de a provoca și mai mult mintea purtătorului, clarifică și totodată întarește mesajul tricoului.

Modelul este unisex, adresându-se tuturor celor care gândesc în mod diferit, neconvențional, sau dintr-o nouă perspectivă și care se mândresc cu asta.

 

Music X FLOW – The beginnings

Tricou "Music X Flow" | Alb | Baieti | Secraman | Flow

Ca toate începuturile, și al nostru a fost puțin cu peripeții. După cum am spus când ne-am prezentat, SecraMan a pornit de la visul meu, aveam totul pregătit și pus la punct… mai putin designurile.  Aveam idei, dar nu aveam nimic concret și cum nu sunt foarte priceput la desen, nu aveam nici o șansă să fac un design beton, într-un timp atât de scurt. Voiam să-mi văd visul realitate cât mai repede, chiar dacă aveam să scot doar un model de tricou și restul să le fac in timp.

santo clip

Designul l-am văzut purtat de Santo, mi-a plăcut pentru că se împletește perfect cu ideea de Music, Art, Nation a brandului și mai apoi am aflat că are și valoare sentimentală pentru el. Artworkul a fost conceput de Florina Purtan aka Flow, pentru a fi imaginea reprezentativă a acestuia.

Pentru că este primul model și începutul trebuie să rămâna în trecut unde îi este locul, pentru că am evoluat și vrem să rămânem autentici și brandul trebuie să ne reprezinte personalitatea și credințele în totalitate, am decis ca „ Flow by SecraMan” să fie în ediție limitată.

cutie tricou flou