Livrare gratuita pentru comenzi mai mari de 200 Lei!

Întrebări frecvente

Cred că în ziua de azi toată lumea știe cum să-și comande ceva de pe net, dar în caz ca e prima dată când cumperi online, suntem aici să te ajutăm!

Dacă citești asta, înseamă că ești pe www.secraman.com și după ce ai dat click pe Shop poți vedea meniul sidebar din stânga, cu ajutorul căruia poți naviga printre categoriile noastre de produse. Cu un singur click pe produsul dorit, ajungi pe pagina sa proprie, unde găsești toate detaliile necesare despre el ( mai multe poze, mărimile disponibile, etc.).

Când găsești produsul despre care să spui, “da, îl vreau!”, nu uita să selectezi mărimea și cantitatea dorită și să adaugi produsul în coș (cam ca la cumpărături).  După ce ai ales toate produsele pe care le vrei, mergi la Coșul de Cumpărături care poate fi accesat din dreapta sus.

Acolo găsești toate produsele dorite, le poți actualiza și poți schimba cantitatea dorită. Tot acolo vei alege și metoda de livrare a produselor. Următorul pas va fi cel de completare a datelor pentru facturare și livrare, apoi cel de confirmare a comenzii, unde vei vedea toate datele de facturare și livrare iar ultimul pas e cel de plasare al comenzii.

Livrarea se face în funcție de metoda aleasă, Poșta Română sau Fan Curier. Dacă ești din Timișoara, predarea se face personal de către un reprezentant al Secraman.

În momentul în care te vom suna să confirmăm comanda, înseamnă că ne și ocupăm de livrarea ei, așa că poți să te aștepti ca în termen de până la 5 zile lucrătoare, în funcție de metoda aleasă, să primești coletul. Dacă apar întârzieri, te vom anunța, iar dacă noul termen de livrare nu este ok pentru tine, comanda va fi anulată.

În cazul în care apar deteriorări vizibile ale coletelor, îți recomandăm să refuzi primirea acestora și să ne contactezi pe comenzi@secraman.com, căci orice reclamație ulterioară privind aceste aspect nu va fi luată în considerare.

În cazul în care comanda nu a ajuns, scrie-ne  pe comenzi@secraman.com, menționând numărul comenzii și emailul folosit pentru plasarea ei.

Ai două opțiuni: ramburs, adică plătești când ai coletul în mână sau ne poți livra banii direct în cont după ce te vom suna să confirmăm comanda, iar încrederea îți va fi răsplatită, oferindu-ți transportul gratuit!

Scrie-ne pe comenzi@secraman.com, menționând numărul comenzii și emailul folosit pentru plasarea ei și vom rezolva problema în cel mai scurt timp.

Da, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor, conform prevederilor OUG 34/2014 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță.

Poți solicita, fără nici o problemă, schimbarea produsului  în termen de 14 zile calendaristice de la data la care ai intrat în posesia lui. În cazul în care îl înlocuiești cu un produs mai scump, va trebui să achiți diferența, dar în cazul în care alegi un produs mai ieftin, diferența de preț nu poate fi returnată.

În toate cazurile în care se înlocuiește sau se returnează un produs, costurile transportului vor fi suportate de cumpărător, dar dacă noi ți-am trimis un produs greșit, atunci noi îți vom plăti și transportul.

Îți vom trimite noul produs, numai după ce ni l-ai trimis pe cel pe care îl returnezi în starea în care l-ai primit (să nu fi fost purtate, fără să prezinte urme de uzură), cu toate accesoriile și etichetele intacte. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a refuza returul sau de a percepe o taxă pentru deteriorarea produsului.

Ai alte întrebări la care nu ți-am răspuns?