Album nou raku – rever (2017)

raku-rever-album-2017

Raku, veteran în lumea rapului, prima sa apariție pe scena muzicală având loc acum mai bine de 20 de ani, reușește să surprindă mereu cu ceva fresh și să păstreze nivelul înalt cu care ne-a obișnuit.

Odată cu venirea primăverii, raku le face un cadou excepțional iubitorilor de hip hop, și anume un album nou raku – rever 2017. Al 8-lea său album solo, „rever”, conţine 14 piese şi este disponibil în format mp3 pe site-ul oficial al artistului, www.raku.ro.

 

Videoclipul piesei “Loco motive”, semnată raku și Vlad Dobrescu (C.T.C.), reprezintă avangarda albumului “raku – rever” și la cât e de tare, nu mai are nevoie de nici o descriere.

Lansarea albumului va avea loc pe 22 aprilie, la București, în cadrul festivalului Răcnetul Carpaților, un festival care își propune să demonstreze că dragostea de țară este motorul succesului în toate domeniile, inclusiv în muzica underground. Alături de raku, vor concerta și alte nume importante din lumea rapului românesc, ca Cedry2k, Frații Grime, Alan și Kepa, Argatu, Paraziții, Muze, etc.

Susțineți cât de mult puteți artiștii de calitate, mergeți la concerte, cumpărați-le albumele, donați, căci doar așa putem avea parte în continuare de muzică bună. Peace!

 

 

Who the fuck is Kaos?

Who the fuck is Kaos

Dacă nu știi cine-i Kaos, probabil că nu ești din Timișoara, și e mare păcat pentru că TM chiar e un oraș tare frumos.

Mișcarea hip hop de la noi e cam slăbuță, Hip Hop TM fiind cam singurul reprezentant al rapului din zonă. Fondat de Plastic și Kaos, HH TM a avut inițial mai mulți membri care s-au făcut remarcați și totuși nu prea…

Pe locul I în topul artiștilor care nu prea s-au făcut remarcați se află Kaos, fost punkist, actual rapper/tattoo artist/ce vrea el, care a început să facă o treabă relativ tare cu rapul din Timișoara. Piesele mai vechi de-un an sunt decente, dar astea noi chiar m-au făcut să le ascult mai mult decât o singură dată. L-am mai văzut și pe la concerte, unde în afară de faptul că a mai uitat câte un vers pe ici pe colo, vibe-ul pe care l-a transmis te-a făcut să zici “las că nu-i stres, omu’ oricum e tare!”

De ceva vreme se aude “De la Kaos din bârlog” ceva muzică bună, cu un sound fresh, piese plăcut de sarcastice și un pic agresive. Episoadele “De la Kaos din bârlog” sunt scurte freestyle-uri în care artistul își transmite mesajul și cam atât și tocmai asta le face atât de faine, te simți așa ca și cum ai avea un rapper la tine în sufragerie care îți bagă un freestyle tare când ai tu chef. Toată treaba asta aduce un plus de originalitate în lumea vloggingului, prea plină de aceleași filmări răsuflate cu toți triștii care se cred mari rapperi.

Am vrut să aflăm mai multe despre filmul lui, că avem un feeling că omul o să facă treabă bună pe viitor, așa că l-am invitat la noi în bârlog să-l luăm la întrebări:

Salut! Hai să începem cu începutul. Povestește-ne puțin despre cum ai ajuns să faci rap, de ce ai ales numele de Kaos ?

Salut! În liceu am început cumva, cu niște colegi într-un subsol, la ceva club prin 700. Era mai mult un hibrid de trupa punk, da’ nu prea știam noi exact cu ce se mănâncă treaba.Oricum, am fost fan hip hop de mic, așa că nu au ținut mult teribilismele punk, în schimb am ramas cu numele de Kaos din perioada aia.

Cum a apărut ” De la Kaos din bârlog” și în ce direcție vezi vlogul mergând?

Am avut mult timp liber perioada asta, așa că am făcut filmarile de fun, fără vre-un film anume, până mai dau drumu la o piesă, un clip… Vreau să mai fac niște episoade și cu ceva invitați, sper să reușesc.

Ce subiecte abordezi cel mai des în piesele tale și de ce?

Nu mi-am stabilit să abordez anumite subiecte în mod special, majoritatea pieselor sunt freestyle.

Ce planuri/proiecte ai pe viitor?

E în plan un mixtape Raggae/Hip Hop cu One Lion și Megga Dillah, marca Hip Hop Tm. Dar între timp lucrez la un clip nou, tot cu Plastel la beat, care apare în viitorul apropiat, mai am și o piesă cu Eli la mixat, se întâmplă anu’ ăsta mai multe.

Now you know who the fuck is Kaos, so enjoy!

 

De la mine din barlog ep. 4 RadicalShot Photography Kaos Ink Art Hip Hop TM #Timisoara

Posted by Alex Dragos on Sunday, 22 January 2017

Ps

The Deli Show

Toată lumea care mă cunoaște știe că îmi place Deliric la nebunie. Tot am vrut să scriu un articol pentru blog despre el, încă de când a lansat ultimul lui album, “Antidot”, dar…licență.

Întotdeauna am știut că Deliric are o profunzime în spatele PORC-ului caterincos pe care îl afișează și tocmai de aia îmi place. Am simțit-o pe “Ambrozie”, am simțit-o și în “Negru”, ambele piese cu instrumentale semnate Silent Strike, piese foarte dragi mie.

Bineînțeles că atunci când am auzit că a ieșit foarte mult așteptatul album cu Silent Strike am lăsat toate cărțile și am dat direct play la prima piesă pe care am văzut-o pe youtube.

„Trecător”. Când am ascultat piesa, am știut că a meritat așteptarea.

„Antidot” are 17 piese, toate excepționale, de la instrumental la versuri și la ceea ce vrea Deliric să transmită. Încă de la prima piesă ascultată se observă că este un album la care s-a muncit foarte mult. Întregul album este o operă de artă, după părerea mea, dar “Trecător” e o capodoperă. Instrumentalul te duce într-o lume de poveste, iar poezia versurilor curge lin printre notele muzicale.

La ceva timp după ce a apărut albumul, am văzut pe facebook eventul VestFEST, un fest numai cu artiști faini, printre care și CTC-ul, aici în Timișoara. Abia am așteptat să merg să ascult noul album al lui Deli live, dar bineînțeles că nu am putut să mă duc pentru că….învățat intensiv pentru rezidențiat.

Din câte am auzit și am citit, VestFest-ul, deși la prima ediție, a reușit să adune aproape 7000 de oameni faini, care s-au bucurat de muzică bună împreună, în cele două zile ale festivalului care a avut loc în Parcul Rozelor. Pe lângă line-up-ul format numai din artiști care fac muzică bună ( Șuie Paparude, CTC, Agatu, romaN, Dedey, Natty Ned & Megga Dillah, Keri, Subcarpați,  CCSE, Frații Grime și Chimie), publicul timișorean a avut parte și de activități interesante cum ar fi atelierele și concursurile de dj-ing, graffiti, breakdance și skate, precum și de niște party-uri tari, pre și post fest, la care au urcat pe scenă Alan și Kepa, Golan, Gojira & Planet H și Blanilla & Missile.

Datorită lui Deliric și a ideii lui de a face The Deli Show, am putut să mă bucur și eu alături de publicul plin de viață de la VestFest câteva clipe și parcă mi-a mai trecut supărarea că nu am putut să îmi văd trupa peferată, CTC, pe scena celui mai tare festival din vestul țării.

Și am revenit iar la Deliric… Primul episod al The Deli Show, se numește „Azi în Timișoara”. Deli s-a apucat să filmeze “toate aberațiile pe care le traiesc” și bine a făcut, că e captivant să îi vezi pe cei de la CTC și behind the scenes. Încă din primul minut băieții reușesc să îți aducă zâmbetul pe buze, prin stilul lor tipic caterincos. Acum putem să tragem cu ochiul la ce se întâmplă în spatele scenei, de la pregătiri, drumuri și alte cele, până la ce se întâmplă pe scenă, în timpul concertelor. Vlogul te binedispune pur și simplu, te face să te simți pentru câteva minute ca un prieten al celor de la CTC, montajul e tare, deci clar merită urmărit, likeuiti, shareuit.

Având în vedere că primul episod al show-ului lui Deli are loc la Timișoara, unde băieții au venit la invitația celor de la VestFest și că în ultimul timp Deliric a facut o treabă foarte bună cu toate proiectele sale, nu am mai putut să nu zic câteva cuvinte despre artistul meu preferat.

Nu uitați, susțineți artiștii români care fac treabă bună, căci numai așa ne putem bucura în continuare de muzică, evenimente, vloguri și tot felul de alte proiecte tari!

                                                             logo mad

 

Music X FLOW – The beginnings

Tricou "Music X Flow" | Alb | Baieti | Secraman | Flow

Ca toate începuturile, și al nostru a fost puțin cu peripeții. După cum am spus când ne-am prezentat, SecraMan a pornit de la visul meu, aveam totul pregătit și pus la punct… mai putin designurile.  Aveam idei, dar nu aveam nimic concret și cum nu sunt foarte priceput la desen, nu aveam nici o șansă să fac un design beton, într-un timp atât de scurt. Voiam să-mi văd visul realitate cât mai repede, chiar dacă aveam să scot doar un model de tricou și restul să le fac in timp.

santo clip

Designul l-am văzut purtat de Santo, mi-a plăcut pentru că se împletește perfect cu ideea de Music, Art, Nation a brandului și mai apoi am aflat că are și valoare sentimentală pentru el. Artworkul a fost conceput de Florina Purtan aka Flow, pentru a fi imaginea reprezentativă a acestuia.

Pentru că este primul model și începutul trebuie să rămâna în trecut unde îi este locul, pentru că am evoluat și vrem să rămânem autentici și brandul trebuie să ne reprezinte personalitatea și credințele în totalitate, am decis ca „ Flow by SecraMan” să fie în ediție limitată.

cutie tricou flou

Kaos – un MC cu atitudine, care spune lucrurilor pe nume

KAOS

Kaos Ink, tattoo artist, MC și co-fondator al Hip Hop TM, s-a facut remarcat în ultimul timp datorită versurilor ironice și dumelor inteligente prin care spune lucrurilor pe nume, modului prin care a reușit să își păstreze stilul, în acelaști timp evoluând și aducând un sound fresh hip hopului din Timișoara.

Întotdeauna s-a văzut că îi place ceea ce face, că are talent și că rămâne fidel valorilor sale, indiferent de tendințe și asta se simte și în piesele lui.

În ultimul său clip, cel al piesei „Unde-s Rapperii?”, Kaos ink vine cu un sound fresh și un mesaj pe măsură, în același ton plin de sarcasm cu care ne-a obișnuit.

Cum spune și titlul, piesa atrage atenția asupra degradării mișcării rap.

În ultimul timp am vazut o abundență a celor care se autointitulează ca fiind “mari rapperi”, parcă au apărut ca ciupercile după ploaie, dar le lipsește atitudinea, flow-ul și nici măcar n-au nimic interesant de zis în versurile lor.

Deci, unde-s rapperii? Enjoy.